Resultaten

okt 01, 2019

Hoe simpel kan het zijn

Aan het einde van de zomer van 2018 was mijn buikje “iets te groot “. Dus wat ga ik hier aan doen? Via Facebook zag ik dat een kennis van me bij het Leefstijlhuis aan het sporten was. Hij had een bericht van De 90 Dagen Battle gedeeld en dat zette me aan het denken. Ik ben naar de informatie avond gegaan zonder verwachtingen en ben gaan luisteren naar Bjärne en Carine.

Zij vertelden wat de Battle inhoudt. Het sporten in combinatie met voeding en andere zaken zoals slapen en stress sprak me wel aan. Ondertussen keek ik wat voor mensen er rond liepen in Het Leefstijlhuis. Waren het mensen zoals ik of van die opgeblazen bodybuilder types? Alles klopte voor mij en het voelde goed, dus ik heb me direct ingeschreven als Battle-aar.

Mijn eerste les Elements 1 was meteen een vuurdoop. Ik was als enigste man tussen allemaal vrouwen. Ik wist dat mijn conditie slecht was, maar nu werd ik echt geconfronteerd met de waarheid. De vrouwen gaven mij er van langs, ik kon ze nog niet eens bijhouden. Ik vond het meteen gezellig, de super sfeer met het sporten maar ook daarna met de koffie. Ik had van de eerste les natuurlijk een paar dagen spierpijn, maar dat kon de pret niet drukken. Na een tijdje kwam er een test en mocht ik door naar Elements 2. Dat was toch wel net wat anders dan niveau 1, maar ook hier had ik zo mijn draai gevonden.

Carine’s advies over het eten ben ik meteen gaan opvolgen en binnen een paar dagen merkte ik al verschil. Ontbijten, iets wat ik voorheen nooit deed en nu moest gaan doen, gaf me de hele dag energie. Hoe simpel kan het zijn, maar voorheen nooit aan gedacht. Avondeten, oftewel vroeger gewoon mijn prakkie maken, dat is veranderd in bewust nadenken en plannen wat er de komende dagen op mijn bord komt. Ik eet nu gerechten vol met gevarieerde en voedzame producten en heb daarom geen behoefte meer om voor de televisie te sneukelen.

huub 1

Al vrij snel had ik mijn streefgewicht bereikt en mijn vetpercentage was ook top. Dus mijn doel had ik bereikt, maar er waren nog een aantal weken voordat de Battle voorbij was. Wat nu? Ik wilde een nieuwe doelstelling gaan zoeken. Met de Workout Of the Day (WOD), waar elke Elements les mee wordt afgesloten, was Carine altijd sneller dan mij. Daar baalde ik elke keer van. Dus mijn volgende doel was ; de WOD sneller voltooien dan Carine. Dat was in de laatste dagen van de Battle ook nog gelukt.

Ik kwam er achter dat sporten wel leuk is hier. Na de 90 Dagen Battle zat ik echt lekker in mijn vel en had leuke mensen leren kennen. Maar wat nu, wat werd mijn volgende doel na De Battle? Dat is in ieder geval volhouden waar ik mee bezig ben en me op alle vlakken verbeteren met kleine stapjes. Zo laat ik me ook masseren door Johan, dat is geheel nieuw voor mijn maar werkt wel. Ik merk aan mijn spieren en lichaam dat het om de zoveel tijd weer nodig is.

In mijn directe omgeving vragen ze zich af waarom ik helemaal naar Someren ga sporten terwijl er in Deurne, waar ik woon, genoeg sportscholen zijn. Maar gelukkig heb ik me daar niet door laten misleiden. Het team van het Leefstijlhuis is geweldig, niet alleen op hun vakgebied maar ook hoe er met de mensen wordt omgegaan. En ik vind het wel leuk als ze samen met ons een les volgen. Onlangs waren er de Leefstijlhuis Games. Hier konden leden en HLH-teamleden als duo aan mee doen. Iedereen moedigde elkaar aan en juist dat is zo leuk als je samen met de trainers zoiets kunt beleven.

Er zijn uitdagingen genoeg en ook leer ik hier steeds meer nieuwe mensen kennen. Dus ik sport hier graag, de mensen zijn leuk en er hangt een goede sfeer. En daarom rijd ik 4x per week van Deurne naar Someren.

Huub Aarts, 49 jaar

7583c02a c87c 44d4 ada4 6a6c5dcddad6d50374f8 5c33 4ef8 9903 a1b8afd24a89

Laatst aangepast op dinsdag 01 oktober 2019 19:40

Het Leefstijlhuis

Cipres 15B, 5711 DZ Someren
06-18508400
info@hetleefstijlhuis.nl
www.hetleefstijlhuis.nl

Icon Nijssen Media